Mobile logo
Üdvözöljük a Transmontana Oktatási központ honlapján!
Több mint 13 éve vagyok kapcsolatban „felnőttképzéssel”. Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem ezzel kapcsolatban, úgy is mint Hargita megyében a tevékenységet koordináló állammi alkalmazott és úgy is mint felnőttképzésben jártas szakember a magánszférában. A gondolat és ugyanakkor az elhatározás ,hogy saját cégen belül folytassam ezt a tevékenységet, 2015 ben érlelődött meg. Szeretnék a képzéseken keresztül olyan elméleti és gyakorlati tudást biztosítani a hallgatóknak amelynek segítségével könnyebben találnak munkahelyet, melyre mint tudjuk, mindenkinek szüksége van a saját anyagi biztonsága megteremtésének érdekében. Cégünknél ezért támaszkodunk elkötelezett lektorok tudására és ezért biztosítunk megfelelő gyakorlati lehetőséget, különböző jó nevű, a minőségre sokat adó cégeknél. Kívánunk minden kedves hallgatónak „Jó tanulást!” és a munkahely találáshoz „Sok sikert!”

Péter Zoltán István-cégvezető
Tanfolyamaink
Pincér tanfolyam
Szakmai képesítés, 5(öt) hónapos időtartammal, melynek első felében(1,5-2 hónap) elméleti oktatás folyik.

Az elméleti képzés után, a gyakorlati képzés következik(3-3,5hónap), kölönböző vendéglők, éttermek, kiszolgáló egységek felszolgáló termeiben,ahol "élesben" tapasztalhatják meg a felszolgálói tevékenységet, annak teljes részletességében.

Ime azok a fejezetek melyekkel a képzés során a hallgatóknak alkalmuk nyílik megismerkedni:

1. A vendéglátói tevékenység és annak alapfogalmai
2. Az éttermi munka technikai és személyi feltételei
3. Az éttermi felszolgálás előkészítése és szervezése
4. Az italok felszolgálása
5. Az ételek felszolgálása
6. Kiegészítő ismeretek az értékesítési munkához

A képzést követő szakmai vizsgán az elméleti anyagból a hallgatók egy kérdéssor(Teszt) formájában válaszolnak a kérdésekre, a gyakorlati ismereteiket pedig egy asztalterítés, valamint 2-4 "vendég" kiszolgálásában meríthetik ki egy előre összeállított menűsor alapján.

A szakmai bizonylatot a vizsgától számított 30 napon belül kapják meg a hallgatók.