Mobile logo
Üdvözöljük a Transmontana Oktatási központ honlapján!
Több mint 13 éve vagyok kapcsolatban „felnőttképzéssel”. Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem ezzel kapcsolatban, úgy is mint Hargita megyében a tevékenységet koordináló állammi alkalmazott és úgy is mint felnőttképzésben jártas szakember a magánszférában. A gondolat és ugyanakkor az elhatározás ,hogy saját cégen belül folytassam ezt a tevékenységet, 2015 ben érlelődött meg. Szeretnék a képzéseken keresztül olyan elméleti és gyakorlati tudást biztosítani a hallgatóknak amelynek segítségével könnyebben találnak munkahelyet, melyre mint tudjuk, mindenkinek szüksége van a saját anyagi biztonsága megteremtésének érdekében. Cégünknél ezért támaszkodunk elkötelezett lektorok tudására és ezért biztosítunk megfelelő gyakorlati lehetőséget, különböző jó nevű, a minőségre sokat adó cégeknél. Kívánunk minden kedves hallgatónak „Jó tanulást!” és a munkahely találáshoz „Sok sikert!”

Péter Zoltán István-cégvezető
Tanfolyamaink
Cukrász képzés

Szakmai képesítés, 4(négy) hónapos időtartammal, melynek első felében(1,5 hónap) elméleti oktatás folyik, a felhasznált alapanyagoktól kezdődően az összetett receptekig.

Az elméleti képzés után, a gyakorlati képzés következik (2,5 hónap), kölönböző cukrász laborokban és kiszolgáló egységekben.

Ime azok a fejezetek melyekkel a képzés során a hallgatóknak alkalmuk nyílik megismerkedni:

 

1. A cukrászatban szükséges alapanyagok ismerete és beszerzése
2. Az alapanyagok kezelése és elraktározása
3. A termékek minőségének biztosítása
4. A cukrászatban használt gépi eszközök megismerése
5. A cukrászatban használt munkafolyamatok megismerése
6. A félkésztermékek előállítása
7. A cukrásztermékek elkészítése
8. A cukrászati díszítőelemek elkészítése
9. A késztermék csomagolása és értékesítése
10. Higiéniai,munkavédelmi és tűzvédelmi ismeretek elsajátítása

A képzést követő szakmai vizsgán az elméleti anyagból a hallgatók egy kérdéssor(Teszt) formájában válaszolnak a kérdésekre, a gyakorlati ismereteiket pedig egy saját maguk által elkészített cukrász termékkel bizonyíthatják.
 
A szakmai bizonylatot a vizsgától számított 30 napon belül kapják meg a hallgatók.