Mobile logo
Üdvözöljük a Transmontana Oktatási központ honlapján!
Több mint 13 éve vagyok kapcsolatban „felnőttképzéssel”. Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem ezzel kapcsolatban, úgy is mint Hargita megyében a tevékenységet koordináló állammi alkalmazott és úgy is mint felnőttképzésben jártas szakember a magánszférában. A gondolat és ugyanakkor az elhatározás ,hogy saját cégen belül folytassam ezt a tevékenységet, 2015 ben érlelődött meg. Szeretnék a képzéseken keresztül olyan elméleti és gyakorlati tudást biztosítani a hallgatóknak amelynek segítségével könnyebben találnak munkahelyet, melyre mint tudjuk, mindenkinek szüksége van a saját anyagi biztonsága megteremtésének érdekében. Cégünknél ezért támaszkodunk elkötelezett lektorok tudására és ezért biztosítunk megfelelő gyakorlati lehetőséget, különböző jó nevű, a minőségre sokat adó cégeknél. Kívánunk minden kedves hallgatónak „Jó tanulást!” és a munkahely találáshoz „Sok sikert!”

Péter Zoltán István-cégvezető
Tanfolyamaink
Báros képzés
Szakmai képesítés, 5(öt) hónapos időtartammal,melynek első felében(1,5-2 hónap) elméleti oktatás folyik.

Az elméleti képzés után, a gyakorlati képzés következik(3-3,5hónap),kölönböző vendéglőkben,éttermekben,bárokban, kiszolgáló egységekben,ahol "élesben" tapasztalhatják meg a báros tevékenységet ,annak teljes részletességében.

Íme azok a fejezetek melyekkel a képzés során a hallgatóknak alkalmuk nyílik megismerkedni:

1. Munkahelyi kommunikáció
2. A munkahely biztonságának és higiéniájának a megteremtése
3. A bárokban használatos eszközök tisztítása és raktározása
4. Az italok és koktéltartozékok nyilvántartása
5. Az italok eladási árának kiszámítása
6. Az italok elkészítése a bárban
7. A rendelések felvevése
8. A kliensek kiszolgálása
9. Higiéniai,munkavédelmi és tűzvédelmi ismeretek elsajátítása

A képzést követő szakmai vizsgán az elméleti anyagból a hallgatók egy kérdéssor(Teszt) formájában válaszolnak a kérdésekre, a gyakorlati ismereteiket pedig egy koktélkészítés bemutatásával bizonyíthatják.   

A szakmai bizonylatot a vizsgától számított 30 napon belül kapják meg a hallgatók.